Griepvaccinatie dinsdag 6 november 2018, 15.00-18.00 uur

De jaarlijkse GRIEPVACCINATIEMIDDAG  zal dit jaar gehouden worden op dinsdag 6 november 2018. Tussen 15.00uur en 18.00uur. 

Bent u echt verhinderd, neemt u dan contact op met de praktijkassistente, voor een andere afspraak.

Wilt u de griepvaccinatie en/of de oproep niet meer krijgen, meldt dit dan ook svp aan onze assistentes

Indien u geen oproep heeft gekregen, maar u toch meent dat u in aanmerking komt voor een griepvaccinatie, op grond van de onderstaande lijst met aandoeningen of eventueel een andere reden, neemt u dan contact op met de assistente.

Indien op uw oproep staat dat u thuis geprikt zult worden, zal de dokter of de praktijkassistente of de praktijkondersteuner dit komen doen. 

 

In aanmerking voor een griepvaccinatie komen de volgende patientengroepen: 

 

• (Gezonde) Personen van 60 jaar en ouder, inclusief mensen die vóór 1 mei van het jaar volgend op de griepvaccinatie 60 jaar worden.

• Patiënten met afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen. Dit betreft patiënten met astma (indien er sprake is van onderhoudsbehandeling met inhalatiecorticosteroïden), COPD, longcarcinoom, antracosilicose, longfibrose, mucoviscidose, ernstige kyfoscoliose, status na longresectie, ademhalingsstoornissen door neurologische en andere aandoeningen.

• Patiënten met een chronische stoornis van de hartfunctie. Dit betreft aandoeningen die kunnen leiden tot hartfalen, zoals doorgemaakt hartinfarct, angina pectoris, ritmestoornissen, klepgebreken of chronische longstuwing.

• Patiënten met diabetes mellitus.

• Patiënten met een ernstige nierinsufficiëntie, leidend tot dialyse of niertransplantatie. • Patiënten die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan.

• Patiënten die geïnfecteerd zijn met HIV.

• Kinderen en adolescenten in de leeftijd van 6 maanden tot 18 jaar die langdurig salicylaten gebruiken.

• Personen met een verstandelijke beperking die wonen in intramurale voorzieningen.

• Personen met een verminderde weerstand tegen infecties. Dit betreft bijvoorbeeld patiënten met levercirrose, (functionele) asplenie of een auto-immuunziekte met een verminderde weerstand, en patiënten die chemotherapie ondergaan of immuunsuppressieve (afweerverlagende) medicatie gebruiken.

Wat betreft Zwangerschap:

Vrouwen met een indicatie voor de griepvaccinatie worden geadviseerd om zich ook tijdens een eventuele zwangerschap te laten vaccineren. De griepvaccinatie (een geïnactiveerd vaccin) is veilig tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding. Met de vaccins tegen seizoensgriep bestaat grote ervaring en deze vaccins kunnen als zeer veilig beschouwd worden.


01-07-2018

Contact

Spoednummer 0318-582323
 

Huisartsenpraktijk MedVisie

Nijverheidslaan 1 F
3903 AL Veenendaal
Telefoon:
0318-501240
Receptenlijn:
0318-582322
Fax:
0318-582320
www.MedVisie.nl
Routebeschrijving >